Koffie

3 februari 2015 - Matagalpa, Nicaragua

zo trek ik een lekker bakkie maar nee eerst kijken hoe het allemaal gaat voor het in je koppie zit.en dat is nog al wat!het zijn hier geen mooie grote lange plantages nee ze staan gewoon tussen het oerwoud in op stijle hellingen.het is een kille natte ochtend en de plukkers en pluksters zijn al vanaf 6 uur bezig op de gladde schuine hellingen.ze werken tot 14 uur ongeveer en gaan dan naar hun seizoen dorpje waar ze 'gratis ' eten en slapen krijgen,ze sparen van hun plukloon 5 euro per dag ongeveer net hoeveel ze plukken.de bonen worden nageken of er niet teveel groene tussen zitten,daarna gewassenen de rommel eruit.dan 18 uur uitlekken daarna gaande schillen eraf.daarna drogen,dit gebeurd elders omdat het hier veel te vochtig is. Veel wordt geëxporteerd en daar worden ze pas geroosterd. Dan pas heb je bijna je bakkie leut pfffff.hier kregen we ook een proeverij nou ik ga liever naar een wijnproeverij, wat een poespas hi hi.de gids was een leuke jongen die goed zijn talen sprak en ons s'middags ook de farm toer gaf en ook een hoop interessants vertelde over het leven hier.na terugkomst maar ff terug naar onze boshut en lekker onder onze watervaldouche gestaan, heerlijk! Nu onder het genot van heerlijke Nicaraguaanse rumcola dit verslag even schrijven.de rum is hier super lekker en wat wij niet wisten zeer gewild,dus maar wat flessen in de koffer.zo nog lekker wat eten en morgen op weg naar Granada .............

 

 

Foto’s

2 Reacties

  1. Mam:
    4 februari 2015
    Gezellig om zo te lezen en zien van de foto's waar jullie van genieten!
    Veel plezier de komende dagen.
    Groetjes Mam
  2. Annemiek Winterink:
    4 februari 2015
    Hallo mam ja het is hier prachtig en genieten volop leuk om te horen dat u het leuk vind zo de verhalen xxx robert en Annemiek